moneysteps

Senaste inläggen

Av V L - 5 augusti 2012 22:09

Idag har det varit träning på Kanis, men tyvärr kunde jag inte vara med pga jobb. Så visst är det suveränt med en medlem i sällskapet som filmar och snabbt lägger ut filmerna på YouTube - tack Janne! Totalt tränade 14 hundar idag.

Filmer från både tävling och träning finns på http://www.youtube.com/norrbottenshundkapp

Göran tränade Koruna, Pataca, Birr, Dong och Mark. Loppet med Birr och Dong tillsammans på medel blev nog inte filmat, men jag hörde att Dong var aningen före i mål. Så det blir nog att anmäla Koruna, Dong och Birr till medelloppet i Skellefteå nästkommande helg. Synd att det inte finns inbjudet till ett kortlopp också, passar ju inte alla att springa medel. 


Jag och Piaster hann ut på en skogspromenad innan jag åkte till jobbet, vi käkade både blåbär och hjortron. Det finns massor med bär, hjortronen är i senaste laget att plocka men blåbär är just mogna. Tänk vilken fantastisk natur vi har, ett riktigt skafferi!


ANNONS
Av V L - 31 juli 2012 22:27

 

ANNONS
Av V L - 29 juli 2012 19:12

Idag har vi haft prova-på-dag + träning på Kanis. Prova-på är en av de roligaste aktiviteterna vi har på banan. Det var draghundar, rhodesian ridgeback, amstaff, blandras, basenji och whippet - totalt 15 hundar som tränade idag. De nya fick först prova att jaga släphare ett par repor och sedan ett varv efter motorhare. Blir mäkta imponerad varje gång det kommer nya hundar, inser att det inte enbart är vinthundar som jagar trasa. Det gör de flesta, vissa med otroligt fokus på uppgiften.

När allt var över kom jag ihåg att kameran låg kvar i fickan - oanvänd, inte ett enda kort tog jag på hela dagen. Men det kommer fler tillfällen.

Tränade Dong på medeldistans, runt 36 blev tiden, helt OK, nu ska han anmälas till Skellefteå, första start på medel i fall det blir lopp.

Ikväll har övriga familjen kommit hem från sin SM-tripp, ordningen återställd på hemmaplan.

Av V L - 28 juli 2012 21:02

Hundkapp både här och där denna dag.
Koruna startade i SM-final nere på Åkers Kanal, slutade på en fin 3:e plats. Helt godkänd i ett lopp med sex topptikar.

Endast fem hundradelar efter vinnaren Wake Up Call och tre hundradelar efter tvåan Hembra. Otroligt jämt lopp!

1. Wake Up Call, 36.81

2. Hembra, 36.83

3. Koruna, 36.86

4. Marta Marzotto, 37.01

5. JJ Sahlin, 37.31

6. Mocc Mousse, 37.39


Själv har jag varit på Kanis hela dagen, möte och träning. Körde ihop Rand med Castor, en ny whippet i klubben. Det är några nya whippar på G, positivt med stort P! Utöver dessa nya whippar tränade ett par Rodesian Ridgeback och en Cane Corso, alla tre sprang jättebra.

Imorron blir det en heldag på Kanis igen, prova-på-dag med en massa olika hundar och dessutom vanlig träning. Ska köra Dong på medel denna gång, ensam för hans munkorg är ute på vift med husse.


Igår fredag tävlade Birr och Pataca i en final på Åkers, Birr fixade en 3:e plats och Pataca 5:a. Så sammanfattningsvis har det varit en riktigt bra SM-vecka för husse och småstjärnorna.

Känns skönt att SM är över för denna gång så husse kan styra kosan hemåt.

Av V L - 26 juli 2012 15:04

Nog är det skönt att vara ledig några dagar, då hinner jag med hundpromenader av olika slag flera gånger om dagen. Men skogspromenaderna är i alla fall det både jag och hundarna uppskattar mest. Nu har alla småsår och andra krämpor försvunnit, så nu får alla vara i farten igen. I övrigt växer gräset alldeles för fort, nu när "gräsklipparen" är borta, tur att man har hjälpsamma grannar - hör att Johan surrar på för fullt.

Några bilder från första skogspromenaden idag, Piaster och Mark.

           

Av V L - 25 juli 2012 15:54

Lottningen till lördagens SM-final där Koruna startar kunde inte bli bättre för hennes del. Finns inget att skylla på om det går mindre bra, å andra sidan brukar vi inte skylla på nåt, det går som det går. Men en pallplats skulle vara så kul, och chansen finns ju. Men då måste hon vara med i starten, hennes svaga punkt. Avslutningarna på loppen brukar hon fixa, har bra ork, men det finns de i loppet som är både startsnabba och har bra avslut. Så det är svårtippat, precis som en SM-final ska vara.

1. Marta Marzotto

2. Koruna

3. Hembra

4. Mocca Mousse

5. Wake Up Call

6. JJ Sahlin

Lycka till alla! 


Av V L - 22 juli 2012 20:15

Har gått så bra för våra småstjärnor på Åkers denna helg.

Igår vann Koruna sin semifinal i tik-SM. Idag tävlade Birr och Pataca i Hässelby Vet Cup, Birr vann sin semi och Pataca blev 3:a i sin. Så alla tre ska springa final nästa helg, Birr och Pataca på fredagkväll och Koruna springer SM-final på lördag.


Av V L - 19 juli 2012 21:32

Vi har ibland haft tankar på att ta en valpkull på Koruna kommande löp, men nu har vi bestämt att vi väntar till nästa vinter. Känns mera rätt att vänta ett år, den tänkta pappan är Zeke och hans första kull hinner komma ut på banorna och visa vad de kan. Men vad vi sett hittills så är/blir de mycket duktiga. Vid släphareträningen som de var med på dagen före NHK:s senaste tävling imponerade de stort. Samtliga fem som fanns på plats visste minsann vad de skulle göra, jagade som vuxna hundar och dödade bytet totalt, sanslöst bra!

Det är flera kullar med "rundbaneblod" som är födda/planerade i år, det är mycket bra för sporten. Vår egen uppfödning Dalasi har en kull med Banana Split, Bling'z har en kull efter DJ Juliettan och Quite A Guy, AxRace väntar en kull efter CA-Gibson och Blå Mocca och ska om ryktet talar sanning para Marrachino och Vegetariana snart. Steelsuccess som hade så otur att Classic börjat löpa nu, just före SM, ska para henne med för mig än så länge okänd hane.

Finns fler kullar också, men dessa är väl de mest instressanta som jag ser det just nu.


Otur för SM-tävlingarna för whippettikarna att Classic inte kunde vänta ett par veckor med sitt löp. Det är alltid roligare med fulla lopp, speciellt SM. Men naturens under kan man inte rå på. Nu var det bara 5 inlottade i varje semifinal. Classic var inlottad i samma lopp som Koruna, så det är fyra startande kvar där, endast en som blir utslagen - man kan ju alltid hoppas att både Koruna och Pa'anga går vidare. Håller tummarna för er tjejer!

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se