moneysteps

Senaste inläggen

Av V L - 10 juni 2013 00:30

Våra bruna småttingar har snart hunnit bli 10 år (i okt), men fortfarande är de aktiva på banan. Man förvånas över deras enorma lust att jaga trasan fortfarande, kan väl tyckas att de ska bli trött någon gång. Nej, inte det. I helgen har Pund, Piaster, Mark, Rand och Sekiner fått springa supersprint, distansen som passar dom superbra. Brorsan Franc kom också till Kanis och upplevde gamla minnen. Det är många år sedan han sprang på banan, men nog fanns glöden kvar där också.

Några bilder från harstoppet när Mark dödade bytet.

        

ANNONS
Av V L - 30 maj 2013 20:21

Våra två löptikar fick följa på en skogspromenad i värmen och myggen idag. Lite mulliga har de blivit under löpet, så nu blir det hårdträning framöver, måste vara på topp 13-14 juli när vi har vår tävling på Kanis. Hur det ska gå till att bli på topp ca två månader efter löpet, då bör de vara nere i botten. Men supersprint ska de nog orka detsamma hur mycket eller lite på topp de är.

Ursch o fy, nu har myggen kommit, inte alls kul.


Tanken var att Göran skulle åka till Midlanda och tävla till helgen, men tyvärr var det för få hundar anmälda så den tävlingen blev inställd. Lite snopet kändes det. Trenden verkar hålla i sig, få hundar anmälda och inställda tävlingar...

Det är nog första gången som endast tre tävlingsdagar har genomförts under maj i landet. Känns som hundkappen håller på att ta timeout, men för hur länge återstår att se.

Nästa helg är det tävling i Västerås, lång väg, men kanske Göran åker ner... Beror på antalet anmälda hundar, vilka lopp som det ev blir för våra. Att åka dit för enbart graderade lopp känns inte så kul. Då är det lika bra att träna hemma på Kanisbanan. För egen del är det lika kul att vara på träning som att tävla. Att tävla är så stressigt, betydligt lugnare att träna, och för hundarna är det lika kul.


Min sista arbetsdag imorron, sedan är det lång, lång semester. Känns både vemodigt, skönt, underligt och trist på samma gång. Men det blir nog en vana att vara pensionär också.

       

ANNONS
Av V L - 18 maj 2013 19:22

Nu börjar det likna nåt, banan har torkat upp, första sladdningen kunde göras idag. Traktorn funkar. Bevattningen funkar. Men som alltid på våren är det något som behöver bytas/lagas. En koppling till bevattningen och en kran på toaletterna läcker, i övrigt ser det OK ut. Åkte hem innan harmaskinen testades, men den borde funka den också. Först måste rälsen kollas och ev fixas till. Så nästa helg ska det vara klart för officiell träning på Kanis-banan.

   


Lite träning blev det idag, NHK:s senaste hundtillskott Steelsuccess S Rob Roy provade släphare för första gången. Det gjorde han perfekt, superduktig!

       

     

Av V L - 26 april 2013 16:17

Har varit förbi banan på Kanis idag och blev förvånad hur lite snö det var kvar på anläggningen. Superkul!

Nu är det inte långt borta - den första träningen. Men först måste banan torka upp och fixas till.

               

Av V L - 26 april 2013 10:16

För varje dag så försvinner det lite snö, men det går väldigt sakta. På åkrarna går det hyfsat fort, men i skogen är det segt. Men för hundarnas del spelar det ju inte så stor roll, de har lika roligt med att nosa, springa  och markera på nästan varje träd och sten. Speciellt Mark o Piaster, pinkpojkarna nr 1.

Har börjat så smått att kratta gården, finns områden som har torkat upp riktigt bra, men alla snöhögar kommer att finnas ett tag till. Roligt vårjobb.

Dessa bilder var från gårdagen. Mark och Piaster.

         

Av V L - 24 april 2013 14:51

12 grader varmt och strålande sol, perfekt väder så här i slutet av april. Förvånansvärt mycket snö finns det dock kvar här i skogarna. Har varit ute på ett par skogspromenader med de flesta gamlingar, måste dela på dom så alla får springa som de vill. Tar jag t ex Rand och Sekiner tillsammans då drar sig Sekiner från att springa, hon tycker att Rand är lite för påpassling mot henne. Däremot Rand och Pund, de är det perfekta springparet, kan inte begripa att de orkar, de är ju snart 10 år men far fram som ungdomar. Pion knallar på som vanligt, håller sig nära matte för det mesta. Dingo däremot han tar sina egna vägar, hör lite dåligt så man får se till så han inte förlorar kontakten med resten av gänget.

Men just nu är det ganska lungt, går inte så fort att försvinna för snön utanför vägen där vinterns skidspår varit är bottendjup. Jobbigt för en gammal herre att pulsa fram så här:

     

Mera bilder från dagen, otroligt mycket snö, endast små områden som tinat fram.

                      

Av V L - 20 april 2013 22:41

Inte några superbilder, men himla kul har vi....

               

Av V L - 19 april 2013 14:02

Tiden den rusar iväg, redan 19 april. Ser på hemsidor mm att banträningarna börjar komma igång här och där i landet, men det verkar vara ovanligt sent även i södra landet. Vet inte hur det ser ut på banan i Älvsbyn, men här nere vid kusten är det rätt så mycket snö kvar. Skulle tro att det är betydligt mer inåt landet, så här är det inte tal om någon banträning på ett bra tag. Men förr eller senare kommer vi också igång, som alla tidigare år.


Har regnat från och till ett par dagar nu och idag blåser det massor. Inget skönt väder precis. Men det tär på snön så det minskar fort.


Vill också att snön ska försvinna så man kan komma igång med veden, ett av vårens roliga/jobbiga. Har ett lastbilslass som ligger under snön och väntar. Skönt med halvtidsjobb, då blir det tid över till vedhuggning och annat. Har upptäckt att det tar lite längre tid med allt numera, men så länge det inte står stilla får man vara nöjd.


Så här mycket snö finns det kvar på åkern som är här utanför, inget vårbruk på ett tag.

   


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se