moneysteps

Senaste inläggen

Av V L - 12 september 2013 23:48

Idag var det superbra målarväder, så jag åkte till Kanis och målade altanräcke. Det var så lugnt och skönt, endast lite motorsurr av en gräsklippare vid skidstugan och bilar som åkte efter Arvidsjaursvägen hördes då och då. En hund skällde ett tag i skogen, mest troligt en älghund, det är ju den tiden nu. Att tiden kan gå så fort när man har kul, för det är riktigt roligt att måla. Och ännu roligare när man kan hjälpa till med att underhålla anläggningen för det sällskap man tillhör. Ja, allt jag kan bidra med när det gäller NHK känns kul. Speciellt nu när man är pensionär och har massor av tid att spendera på föreningslivet. Mest troligt blir det att åka dit imorron också, ser ut att bli bra väder.

På lördag är det Rhodesian Ridgeback-dag på banan. Så då ska bl a vi vara där och ta hand om våra gäster. Ska bli kul, de är häftiga hundar RR:arna. Kanske blivande kapphundar, vem vet, det jagar/springer superbra i alla fall.

På söndag är det träning, säsongens sista tyvärr. Tre följande helger är träningsansvariga borta och tävlar och efter det är vi inne i mitten av oktober och då börjar det vara risk för frost. Därför måste vattnet blåsas ur ledningarna efter helgen för att undvika skador på bevattningen. Och utan vatten ingen träning... Himmel vad denna sommar gått fort....

ANNONS
Av V L - 11 september 2013 19:44

Man kan verkligen fundera på varför vi väntar med att anmäla hundarna vi ska tävla med till sista dagen/timmen? Att gästande tävlande väntar kan jag förstå, men att hemmahundar inte anmäls så det kan locka andra att komma, det kan jag inte förstå. Om man kollar anmälda hundar idag till Järbos tävling nästa helg så är det två greyhound på supersprint anmälda, ser inte så kul ut. Vad väntar vi på?

ANNONS
Av V L - 10 september 2013 14:21

Ja, inte av våra egna hundar men av Zeke (Old Road's Invincible) och hans son Dante (Met Ariodante). Två rejält putsade banrekord - pappa Zeke på kort från det stallkompisen Litas hade på tiden 18.70 till utmärkta 18.44 Så otroligt kul att Zeke får visa vad han kan, bland de snabbaste i landet. Det andra banrekordet på medel som Dante sänkte med drygt 1 sekund från Banana Splits 32.98 till 31.97 Vilka prestationer!

Ska bli extra spännande med vår planerade valpkull efter Zeke och Koruna.


För våra egna blev det tre pallplatser, Pataca 2:a endast 2 hundradelar från vinst i sitt lopp. De andra två pallplatserna stod gamlingarna Rand och Sekiner för, 2:a och 3:a efter Izor (CD-Enrico).

Inte så svårt när det bara var tre hundar i loppet   


Koruna blev 4:a i banrekordsloppet på medel, endast 3 hundradelar efter 3:an Pelé (Black Knight), så det var godkänt för hennes del. Hon har aldrig gjort bra resultat på Midlanda, kanske för att det saknas långa rakor vilket hon vill ha. Dong också 4:a i Zekes banrekordlopp. Dong springer som alltid långt ut i kurvan, så det är dömt att misslyckas med tre andra supersnabba hundar som medtävlande.


Nu börjar det nalkas slutet på tävlingssäsongen, ev åker Göran ner till Järbo och tävlar två helger, men denna gång blir det endast ett par hundar anmälda varje helg. Jobbigt att starta flera hundar när man är ensam. Och sedan återstår ev Midlanda i början av oktober. Om det blir att starta där så har jag faktiskt planer på att åka med, en tävling längre bort än Skellefteå kan jag tänka mig. Har inte lika stort intresse för tävlandet mera, det räcker med träningar och allt föreningsarbete. Men det är himla kul, att hjälpa nya hundkappare med licens på sina hundar och div annat som måste till för att NHK ska finnas kvar.


Lånat ett par bilder från MiHK.

Rand o Sekiner ännu en gång på prispallen - de fyller 10 år i oktober.

Pappa Zeke - förhoppningsvis....

   

Av V L - 6 september 2013 19:48

Göran åkte neråt landet idag, närmare bestämt till Midlanda, för att tävla 5 hundar imorron. Ganska knasigt att åka 100 mil för att tävla mot grannarna, men som alltid gör vi vad vi kan för att det ska bli tävling så andra kan tävla också. Det kommer 5 andra whippar också + 16 greyhound. Och som så många gånger förut - utan whippar har det inte blivit någon tävling. Någon förhoppning om förstaplatser har jag inte, blir glad om det blir någon pallplats.


Själv åkte jag och Pion till Älvsbyn idag. Håller på att fixa till altanräcket, så det blev lite målning idag. Det tar tid att måla ett så långt räcke, får åka dit flera gånger innan det är klart. Men det gör inget, gillar att måla och så tror jag att resultatet blir riktigt bra. Undrar hur många timmars arbete vi har på Kanis denna sommar, det är nog lika bra att inte veta. Och hur många mil har det inte blivit för att vara där alla dessa timmar. Men roligt är det.

                

Av V L - 3 september 2013 11:30

Lördagens tävling på Kanis var en lyckad tillställning för både tävlande och NHK som arrangör. Det är alltid spännande att vara med och arrangera en tävling. Mycket som ska ordnas före tävlingen, t ex se till så att anläggningen ser fin ut, fixa funktionärer på alla platser, inköp till serveringen, ragga sponsorer och HP, fixa vinnartäcken, se till att motorer-burar-tidtagning-högtalare och andra viktiga saker fungerar, lottning och göra program, affischering, ordna med lotteri, banan ska fixas, kvittenser-totobongar och annat ska tryckas, flaggor ska upp, städa lokalerna mm mm. Ganska fantastiskt att allt detta var klart när det var dags för tävling. Vi är inte många i NHK, men med förenade krafter så fixade vi detta även i år.


Många anmälda, 49 hundar, vilket gjorde att det blev jämna, spännande, rena lopp. Tio lopp, 6 whippetlopp och 4 greyhoundlopp. Tyvärr tre strukna whippar, två hade någon skada och en hade nyligen fått sys efter en liten olycka. Så totalt 46 till start. Suprbra!


Det var så kul att Kurre o Marie-Louise, VHS och Åke o Annica, GHS kommit upp till Kanis med 8 whippar till start, det hör liksom till att de är på plats när vi har tävling. Även SHS hade en hund till start, Elin studerar i Luleå så hon passade på att tävla med sin greyhound Glittra. MiHK hade 7 startande, 5 greyhound och 2 whippar. SkeHK hade 12 greyhound till start. NHK hade 2 greyhound och 16 whippar till start. Så vi i NHK får vara mer än nöjda med startfältet, speciellt detta år när det är svårt att få ihop lopp på samtliga banor.


Fick av flera tävlande höra att NHK:s modell med prispengar till alla är uppskattat. Så nu är det bara att börja ragga sponsorer, sälja traderasaker mm för att fylla prispengakontot till nästa år.


Tråkigt att jag inte tog en enda bild från tävlingen, kom bara inte ihåg det, glömsk som jag är. Å andra sidan så är det fullt upp med 9 starthundar, så det kanske var orsaken. 


För egen del blev det en vinst, Sekiner vann ett supersprintlopp. Koruna, Pataca, Pund, Mark blev tvåa, Rand trea, Piaster fyra, Dong femma och Birr sexa. Vi är nöjda som vanligt, det är inte det viktigaste att vinna.

Av V L - 1 augusti 2013 22:40

... att plocka hjortron, men lite tröttsamt håller det på att vara, vad kan det bero på? Har i alla fall snubblat mig runt myrar i fyra dagar och hittat riktigt bra med superfina hjortron. De fanns inga ute på myrarna, de fanns i riset runt om, så det tog sin tid att få hinken full. Hade riktigt tur med vädert, mest uppehåll och inte så varmt. Så nu ska det bli hjortronsylt, mums!


SM-veckan var OK för vår del, endast tre av våra hundar startade. Koruna fick en dålig start på sitt lopp, men tror inte att det hade hjälpt även om det blivit annorlunda, olämplig löpperiod ställde till det i år.

Pataca och Birr fick också ett strullopp i semin, Birr blev 2:a och Pataca 4:a. I finalen höll det på att bli en vinst för Birr, men hundradelen var på fel sida, vann med denna hundradel gjorde Black Light så det var kul för grannarna.


Nu satsar vi i NHK för tävling den 31 augusti, hoppas det kommer hundar så vi kan genomföra denna tävling. Det blir i så fall den enda tävlingen under hela augusti vi kommer att delta i. Skulle ha tävlat i Järbo till helgen men de fick ställa in pga för få hundar. Helgen därpå skulle det bli Midlanda men de har ställt in pga funktionärsbrist. Så det kan bli...Av V L - 16 juli 2013 12:04

Kommande helg startar SM i hundkapplöpning i Skellefteå. Men det är första gången under alla år som hundkappare som det inte finns någon större längtan att få starta hund på SM. Har endast anmält Koruna på tik, men hon är i nedåtgående efter sitt opassande löp för snart två månader sedan. Men för den goda sakens skull, det kommer tyvärr inte så många whippetägare till årets SM, kanske avståndet från söder är orsaken. Samma sak med greyhound, alla SM-klasser inte fulla. Men trots detta så hoppas vi på en fin SM-vecka för både tävlande, arrangör och besökande.


Pataca och Birr ska tävla i en sprintcup, blev inte så att jag anmälde Dong så han får stå över tävlandet denna gång. Ska försöka åka ner till banan alla tävlingsdagar även om vi inte ska tävla själva, det kan vara intressant att vara åskådare någon gång. Kanske närvara på nå't möte, äta surströmming eller nå't annat, finns en hel del att välja mellan.

Av V L - 12 juli 2013 19:02

.... kan inte skylla på att jag inte har tid att blogga, det beror nog på att annat får gå före.

Men nu har jag lånat några av Kattas underbart fina bilder från tävlingen på Midlanda den 6/7. Själv var jag inte där, så då är det guld värt att få se sekvenser från ett lopp på detta vis.

         

Tävlade dessa två, Pataca o Birr, dessutom startade Dong i ett lopp och Koruna fick springa ett träningslopp. Är inte alls i form efter löpet och för varje dag blir hon bara sämre, så SM känns inte aktullt nu. Blir nog inget SM för vår del i år, kanske någon anmäls till cup utanför SM. 

Fotograf samtliga bilder: Katarina Lindberg

   


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se