moneysteps

Senaste inläggen

Av V L - 24 september 2013 17:41

Åkte till Älvsbyn idag, frostade av frysen och fixade lite annat innan vinteruppehållet. Det var kallt där, bara +4, så nu känns det att kappsäsongen här uppe är slut för i år.

Hann hem och ge grånosarna sin tid också. Piaster o Mark fick följa ut i skogen på en hinderpromenad, det är bra för våra "gamla" ben. Blir lite annorlunda promenad jämfört med asfalt. Dessutom gillar de nya ställen.

Dingo o Pund fick springa på åkern, det är lättare att hålla koll på Dingo där. Han kan tappa bort oss när han följer med, tror att han börjar höra och se sämre. När han inte är fokuserad på var jag är så kan han söka mig på fel håll och finns jag inte där då börjar han springa bort från mig, hjälper inte att jag ropar. Brukar då skicka Pund att hämta honom, det funkar riktigt bra.

Pion, som löper nu, fick en koppelpromenad ett par km. Hon blir 15 år nästa månad, ser att åldern börjar ta ut sin rätt, är inte lika smidig längre, märks mest när hon ska komma igång efter vila. Men för sin ålder är hon riktigt pigg, ser t ex inte bendarr efter motion som brukar vara vanligt i den åldern. Gillar att springa kortare repor också. Tänderna är inte de bästa, men vi jobbar med tandborste och tandstensskrapa så gott det går.

Tandvården är ju inte så populärt hos våra hundar, men ett nödvändigt ont. Det som förvånar mig är att det är så olika på hundarna hur mycket tandsten de får. Vissa har ingenting och vissa får mycket mellan tandstensskrapningarna. Mark, som blir 10 år om ett par veckor, har aldrig haft tandsten i hela sitt liv. Tur det för han blir näst intill våldsam om tandstensskrapan kommer i närheten av hans mun. Tandborsten däremot fixar han.

Dagens lyckobilder:

           

ANNONS
Av V L - 23 september 2013 17:24

Igår blev det tur och retur Stensjökullen-Sorsele för att närvara vid yngsta barnbarnets dop - Linus, den snällaste av alla snälla. Många vuxna och barn var samlade, en dag att minnas. Nytt för mig var att syskon och andra barn fick vara delaktiga i ceremonin, så bra.

     

Idag känns det verkligen att det är höst, kyligt och lite regn, löven ramlar ner och kaminen får jobba. Lite trist, men inget att göra åt, bara att gilla läget.

     

ANNONS
Av V L - 21 september 2013 21:11

Denna säsong har vi verkligen inte haft hundradelarna på vår sida - hittills - men idag då var det äntligen vår tur att lyckas med det. Dong vann sitt lopp på samma tid som tvåan Loranga Lii, lite kul att Dong är hennes morbror. Det var den enda pallplatsen för oss idag, Koruna, Pataca och Birr blev 5:a i sina lopp, så ingen blev sist, alltid något. Dong gillar Järbo-banan, eller rättare sagt matte tycker att det är kul när Dong tävlar där. Eftersom Järbo-banan är smalare än andra banor så blir inte vägen så lång för Dong, han springer alltid så långt ut i kurvan.

Lyckades riktigt bra med mitt tippande, hade 7 rätt av 9 möjliga, det 10:e tipset gick om intet när min vinnare hade missat att komma med till Järbo. Husse/matte glömde honom hemma, allt kan då hända...


Zeke (Invincible) och hans avkommor fortsätter att göra bra ifrån sig på banorna, idag hade Zeke bästa tid på kort och Dante putsade banrekordet på medel med en hundradel. Solo och Anna blev 3:a i var sitt lopp på bra tider. Ska bli riktigt intressant med parningen Zeke-Koruna, blir mest troligt i februari. Vårvalpar, det blir bra.


Av V L - 20 september 2013 16:39

Idag är det inget väder som lockar till uteliv, varken för mig eller hundarna, så det blir en skön göra-vad-man-vill-dag. I och för sig så är nästan alla dagar så numera. Måste bara tala om att det är häftigt att vara pensionär, inga (eller få) tider att passa, super!

Har tittat i tävlingsprogrammet för morgondagens tävling i Järbo. Har tippat vinnare i loppen, kul att se hur många rätt det blir.

Lopp 1 - whippet 286 m

Här ska Zeke (Invincible) vinna, finns få hundar som får upp farten så fort som han och han har gjort toppresultat de senaste starterna, bl a ett riktigt bra banrekord på Midlanda senaste starten. Men håller självklart tummarna för Koruna.

Lopp 2 - greyhound 484 m

Här tippar jag Ulvasteg som vinnare.

Lopp 3 - greyhound 286m m

Mr Benchmark, absolut säkert.

Lopp 4 - whippet 286 m

Nu blev det svårt, Loranga Lii vet man inte så mycket om, fick ingen tid i licensloppet. Men håller en slant på Solo (Met Attila), prickar han starten så borde han fixa detta. Har börjat ta kurvorna bättre o bättre, ett moment som var rent bedrövligt för honom i början av säsongen. Men tummarna håller jag för min egen Dong och självklart för Pataca också.

Lopp 5 - greyhound 286 m

Bara fyra hundar i loppet men inte lättare att tippa för det. Gissar att Karon vinner.

Lopp 6 - whippet 286 m, veteraner

Inte omöjligt att grannfolket vinner även detta lopp, Izor (CD-Enrico) har en ganska stor chans, men mitt tips är att Viggen vinner.

Lopp 7 - whippet 286 m, Juvenile Classic final

Tipppar att Xanté vinner.

Lopp 8 - whippet 484 m

Moon Quake Shake på medel, det är inte ofta, första gången i år. Detta blir nog hans första vinst på medel, har endast tävlat medel på Åkers tidigare utan vinst, men nu är det 66 meter kortare och motståndet är inte det bästa. Hjälper nog inte ens att hålla tummarna för Birr, men jag gör det i alla fall.

Lopp 9 - greyhound 484 m

Tippar att Call Me Willy vinner, men lika svårt i detta 4-hundarslopp.

Lopp 10 - whippet 484 m

Svårt att tippa annan vinnare än Ariodante, borde vinna lätt även om han startar från box 6. Men kan också vara hans systrar Anna-Bolena eller Adelia som står överst på pallen.


Kul att det blev en bra tävling i alla fall, det är inte det lättaste att anordna tävlingar i mindre sällskap, behövs många funktionärer och samtidigt ska det tävlas också. Enda trösten är väl att de flesta föreningar har samma problem, inte bara hundkappen, tror att det ideella arbetet håller på att avta bland folk.Av V L - 19 september 2013 17:08

Under dagens skogspromenader kunde jag inte annat än gilla hösten. Ingen ohyra av något slag och ingen äcklig sommarvärme, att det dessutom var tyst och öde i skogen gjorde inte promenaderna sämre. Något djur kan ha varit i närheten såg jag på hundarnas uppförande, men så länge de inte ser dom går det bra. Tror nog att de vilda djuren vet var vi är och vill inte visa sig och det är det bästa. Göran har åkt söderut för att tävla, mest troligt tre helger framöver, så jag och grånosarna Pund, Dingo, Piaster, Mark och Pion får vara ensamma i drygt ett par veckor. Tanken var att han skulle komma hem efter Järbotävlingarna så jag kunde följa till Midlanda, men den tanken har reviderats, blir 100 mil extra och vår bränslebudget har överskridits med råge varje månad denna sommar, så det är väl bäst att börja tänka på ekonomin också.

Några bilder från dagens aktiviteter, springa, hoppa, lukta, nosa.

                     


Av V L - 17 september 2013 21:37

Idag var det dags att blåsa vattenledningarna på Kanis-banan. Vi fick hyra en kompressor gratis, spons gillas. Eftersom det var på en vardag var det vi två daglediga och nattjobbande Johan som åkte dit och fixade det. Fick själv en lektion i hur det fungerar, man lär så länge man lever. Men nog känns det lite vemodigt att säsongen på Kanis är över för detta år. I tidigaste laget kan man tycka när vädret är så fint. Men utan harkörare blir det ingen träning, han åker på en välbehövd semester på tävlingar tre veckor framåt. Sedan är vi i mitten av oktober och då är det risk för frost, så några sönderfrysta vattenledningar önskas inte.

I övrigt planeras och packas det för en vecka i Järbo. Göran åker ensam, jag stannar hemma med våra äldre stjärnor. Högst tre hundar var tänkt att starta varje helg, men som alltid så blev det alla fyra ungdomar. Ja, ungdomar är de väl inte numera, har hunnit bli 5 år redan. De gillar ju att springa, så det får väl lösa sig på nåt sätt.

         

Av V L - 15 september 2013 21:10

Vaknade före kl 6 till en solig och lite blåsig dag på Kanis, tog en morgonpromenad med mitt sällskap Rand och Sekiner, därefter en hotellfrukost i klubbstugan. Tyst och fridfullt är det tidigt på söndagmorgon, inte en själ i farten. Tog kameran och gick runt och förevigade anläggningen som den ser ut idag. Hann måla lite innan de som skulle träna började komma, men det tar tid innan man kan börja måla denna årstid, det är så mycket dagg som måste torka bort först.

Till träningen idag kom Camilla med Robbie, 1 år denna månad, så bekantskap med motorharen var målet. Detta fixade han lätt som en plätt. Supertkul!

Gibson tränade ett kortlopp, Zeke ett supersprint, Izor ett kortlopp och Kimi ett medellopp. Vi hann också köra ett licenslopp på kort med Lisa, vi hade Rand och Pund med i detta lopp och så var Mighty och Cevin de två andra stödhundarna. Det gick bara bra så nu har NHK fått sex nya licensierade hundar i år, 5 whippar och 1 greyhound. Inte illa!


Efter träningen var det att snabbt packa ihop och städa bort allt så vi fick åka hemåt. Vi skulle ju anmäla hundar till tävlingen i Järbo, men vi visste inte vem och vad. Satt och kollade anmälningarna sista timmen för att se vad som kunde vara lämpligt för våra hundar. Men det var grymt stressigt att försöka hålla koll på vilka som anmält på vilken distans, var våra hundar skulle hamna om dom anmäldes på den eller den distanser osv. Hade tänkt anmäla två för att det skulle vara lätt för Göran att åka och tävla, men när anmälningstiden var slut så var alla fyra anmälda i alla fall. Resonerade så att det är bättre att anmäla och sedan plocka bort någon innan lottning om det ser ut att bli för jobbigt med fyra till start. Så vi får se hur det blir med det. Drygt 50 hundar anmälda, riktigt bra.

                     

Supersnabba Zeke är grymt snabb!

   

Full fart på Robbie, lite vid kurva så här i början, inte så konstigt när man inte riktigt vet vad som väntar.  

Gibson gör riktigt bra kurvor, nästa år kanske han kan ta sin licens, har haft åsikter alldeles efter start när han haft springkompisar.  

Det var allt för idag, nu blir det träff med John Blund. 

Av V L - 14 september 2013 18:07

Tanken var att hinna upp till Kanis igårkväll, men icke sa Nicke, plötsligt var dagen slut och jag var hemma fortfarande. Sara o Johan däremot, som har jobb att hinna med, de hakade på husvagnen och drog iväg till Kanis redan igårkväll. Vilket visade sig vara tur, för när de kom fram efter kl 19 fanns det ingen ström någonstans på anläggningen. Kontaktade då Vattenfall, fick veta att inget fel var anmält, att NHK fick stå för utryckningskostnad om det var något fel som de inte hade att göra med. Men det var bara att beställa en reparatör och hoppas på något fel utanför anläggningen, onödiga utgifter finns inte plats för. Han kom vid 20-tiden och upptäckte att någon grävt av en kabel vid Kanislogen. Efter ett tag kom de tillbaka o lagade kabeln så strömmen kom tillbaka, klockan var ca 01 på natten när de var klar. Vilken lycka att det fixade sig, tänk om vi kommit hit idag på förmiddagen och upptäckt att strömmen var borta. Vi som hade Rhodesian Ridgeback-dag här på banan idag.


Kl 12 samlades ett gäng RR-ägare med hundar. Först fick de se ett uppvisningslopp med 4 whippar, Ozzy, Birr, Pataca o Solo, sedan blev det släphare för gästande hundar. Alla jagade bra. De som varit här tidigare var mer taggade än nykomlingarna, precis som det är med de flesta hundar. Efter fikapausen blev det att testa motorhare, de som sprungit efter motor tidigare var verkligen på hugget, sprang sitt varv utan problem. Nykomlingarna jagade också, men avslutade loppen lite tidigare. Hoppas att få se dom här fler gånger, då jagar de säkert varvet runt.

Efter avslutningen av RR-dagen så tränade Litas o Koruna ett långlopp. Inte den bästa tiden som noterats här, men helt godkänt lopp, samt ett jämt lopp, de var ungefär lika i mål. Dong fick träna ett kortlopp ensam.

När alla hundar var klara efter träningen så blev det grillning. Så nu är hundarna nöjda, vi är trötta men mätta och nöjda med dagen. Husse har åkt hem till hundarna som inte fick följa med idag, jag stannar kvar här till imorron. Har Rand och Sekiner som sällskap. Träning imorron, ska bli skönt att få uppleva en träningsdag utan egna hundar som ska träna. 


En bra dag för tävlande Moneysteppare också. I Västerås vann Pa'anga sitt lopp före Dalasi, så himla roligt!! GRATTIS!!!!


Det tar sig med anmälningarna till Järbo också, för tillfället 20 ammälda, hoppas det blir många, många, många fler, både för GHS och de tävlandes skull. Många hundar-jämnare lopp. Själv har vi endast anmält Pataca hittills, ska anmäla någon fler, men har inte bestämt vem av hundarna som ska tävla. Eftersom husse åker dit ensam så vill han inte ha fler än högst två-tre starthundar. Så vi gör som de flesta, väntar och ser vad som passar bäst....

Nu blir det en skön avslutning av en bra dag med en hundpromenad och sedan vila, vilken lyx! 

Fick låna dessa bilder av en duktig fotograf, kul med proffsbilder...

       

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se