moneysteps

Senaste inläggen

Av V L - 10 oktober 2013 17:38

Har varit till Kanis idag och gjort vinter där nu - för sista gången. Ska absolut inte åka dit någon fler gång. Alltås detta år - när våren kommer så blir det väl samma visa igen, om inget oförutsett händer under vintern.

Endast 5 grader varmt, så det var kyligt trots solen. Först fixade vi det som var kvar att göra inför vintern och efter det en fikapaus på altanen. Sedan hem till stugvärmen igen. Ännu en bra dag!

   

ANNONS
Av V L - 9 oktober 2013 22:18

Regn och rusk hela dagen så det har varit vilodag för hela hundhögen. Det blev tjurmuskelkalas istället för besök i skogen som tanken var, men det gick hem det också.

Tänk att det redan har förflutit 10 år sedan dessa fantastiska svartnosar (numera grånosar) föddes. Vilken resa vi gjort tillsammans under dessa år, hoppas vi får fortsätta resan många år till.

            


ANNONS
Av V L - 8 oktober 2013 21:59

Det var då Pions 12 småslantar föddes. Vilken oförglömlig natt. Först hade vi varit till djursjukhuset i Öjebyn och fått hjälp och där kom de fyra första, sedan hem där det kom tre till. Sedan tog det stopp och det var dags att åka till djursjukhuset i Gammelstad som hade jour den natten. Där kom det igång igen och fyra till kom ganska snabbt men 12:an fick veterinären jobba för att få fram, men det lyckades till slut.

Så vi hade en fantastisk natt och en otrolig massa valpar när vi åkte hemåt på morgonsidan. Vilken supermamma Pion var, klarade av alla 12 utan större problem. Hennes andra kull, 12 valpar hade hon båda gångerna. Den första kullen var vi inte uppfödare till, men gissar att hon var lika duktig då.

Så nu blir det 10-årskalas imorron, både för mamma Pion och hennes sex barn som fortfarande bor hemma. Tänk vad tiden går fort, 10 härliga hundår går snabbt.


Idag var en sådan där fantastiskt fin höstdag, så fin att det blev en promenad "runt byn". 7 km asfalt, inte som att gå i skogen men ombyte förnöjer.

     

Av V L - 7 oktober 2013 18:00

Vilket fantastiskt höstväder det har varit idag, känns inte som att det är oktober månad. Men det gör absolut ingenting, vi njuter av tillvaron, både två- och fyrbenta.

Göran har varit till Älvsbyn och klippt gräset en sista gång denna sommar på Kanis. Jag själv har pysslat med ett och annat här hemma. Tänk, att man fortfarande kan plocka grönt fint gräs till kaninerna. Våra fyra "onödiga" djur måste ju ha sitt också. De är alla fyra sådana där "övergivna, överblivna" som inte fick plats längre där de bodde tidigare. Här får de husera i stallet så länge de lever.

En härlig höstpromenad för både 2- och 4-benta mammor blev det idag. Mamma/mormor Pion (15 år om 3 veckor) har inga problem att följa med på promenaderna, men hon "går fot" för det mesta numera. Mamma Rand (10 år om två dagar) hon däremot far fram som en dåre. Springgalen helt enkelt. Sekiner är något mittemellan, speciellt när Rand är med.

     

Av V L - 4 oktober 2013 18:11

Har varit utan internet i fyra dagar pga ett kabelbrott, men nu är det fixat. Lite oroväckande är det väl att jag saknat möjligheten att komma ut i cyberrymden, kanske man är lite beroende av internet? Ja, det är nog så att jag skulle sakna datorn om den försvann.

Strålande höstväder har vi, önskar att det blir en låååång höst, gärna ända fram till jul. Då först kan snön komma.

Hundarna gör mig sällskap varje dag på mina skogspromenader, eller kanske det är tvärtom. Härligt är det i alla fall. Vilket lyxliv vi lever. Var till min arbetsplats och lämnade tillbaka nycklarna i veckan och det kändes helt rätt, saknar inte jobbet.

Tog med kameran idag, kul att dokumentera denna härliga dag.

                       

Av V L - 30 september 2013 20:45

Det blev ingen mer tävling för oss och våra hundar i år. Planerna att åka till Midlanda slopades då Pataca börjat löpa på vägen hem från Järbo. Känns lite knasigt idag, hade laddat länge för att åka på en tävling lite längre bort. Men att åka med en löptik i bilen är ingen höjdare, vilket var ett måste om vi båda hade åkt. Men det blir nog bra att stanna hemma, bara att acceptera att tävlingssäsongen är slut.

Men lite spänning blir det till helgen i alla fall, Sara o Johan valde att fortsätta från Järbo till Västerås. Kan förstå att de valde Västerås istället för Midlanda denna gång. De har alltid fått sina tre k1-2:or i samma lopp, nu fanns ett rookielopp i Västerås som passade Zeke så chansen att få dom i olika lopp var större där.

Ser på ranken att Zeke ska tävla i rookieloppet, Enzo o Zolo i klass 1-2-loppet, Ozzy i klass 3-4-loppet och Izor i klass 5-loppet = 4 olika lopp. Superkul! Att V-ås väljer att dela prispengarna på alla startande istället för de tre första gör inte saken sämre. Så det blir en spännande lördag i alla fall. Drygt 40 whippar ammälda till Västerås, endast 6 till Midlanda, inte så lyckat att köra tävling på Midlanda samtidigt som V-ås. När det gäller whippetlopp....

 
Av V L - 28 september 2013 18:55

Tävling i Järbo idag, för egen del en andra och en tredjeplats, helt OK för våra 5-åringar. Har kommit fram många duktiga unga förmågor på banorna, helt rätt, så har det alltid varit och så kommer det att förbli. Överraskningen var att Pataca blev 3:a i samma lopp där Koruna blev 4:a. Första gången hon slagit syrran. Men Koruna föll nog på eget grepp, hon som absolut ska gå om på innern även om det är ont om plats. Pataca däremot fick väl fritt spår från box 6, så det borde vara orsaken. Ska bli kul att se filmen när den kommer.

Dong tvåa, han fortsätter att visa att Järbobanan passar honom bäst av alla banor.

Noterbart också att Zeke fortsätter att visa sin kapacitet, etta igen. Dessutom blev Koruna av med sitt banrekord på långt, till ett Zeke-barn (Met Anna-Bolena), vilken pangkull han är pappa till. Ska bli intressant med Zeke-Koruna-valpar.


Under tiden de hade roligt i Järbo så hade jag och grånosarna roligt här hemma. Inget toppenväder, grått och trist, men vad gör det. Var ute ett bra tag i skogen med dom, de gillar verkligen våra skogspromenader. Bra för kropp och själ, för både folk och fä.

                     Av V L - 24 september 2013 17:41

Åkte till Älvsbyn idag, frostade av frysen och fixade lite annat innan vinteruppehållet. Det var kallt där, bara +4, så nu känns det att kappsäsongen här uppe är slut för i år.

Hann hem och ge grånosarna sin tid också. Piaster o Mark fick följa ut i skogen på en hinderpromenad, det är bra för våra "gamla" ben. Blir lite annorlunda promenad jämfört med asfalt. Dessutom gillar de nya ställen.

Dingo o Pund fick springa på åkern, det är lättare att hålla koll på Dingo där. Han kan tappa bort oss när han följer med, tror att han börjar höra och se sämre. När han inte är fokuserad på var jag är så kan han söka mig på fel håll och finns jag inte där då börjar han springa bort från mig, hjälper inte att jag ropar. Brukar då skicka Pund att hämta honom, det funkar riktigt bra.

Pion, som löper nu, fick en koppelpromenad ett par km. Hon blir 15 år nästa månad, ser att åldern börjar ta ut sin rätt, är inte lika smidig längre, märks mest när hon ska komma igång efter vila. Men för sin ålder är hon riktigt pigg, ser t ex inte bendarr efter motion som brukar vara vanligt i den åldern. Gillar att springa kortare repor också. Tänderna är inte de bästa, men vi jobbar med tandborste och tandstensskrapa så gott det går.

Tandvården är ju inte så populärt hos våra hundar, men ett nödvändigt ont. Det som förvånar mig är att det är så olika på hundarna hur mycket tandsten de får. Vissa har ingenting och vissa får mycket mellan tandstensskrapningarna. Mark, som blir 10 år om ett par veckor, har aldrig haft tandsten i hela sitt liv. Tur det för han blir näst intill våldsam om tandstensskrapan kommer i närheten av hans mun. Tandborsten däremot fixar han.

Dagens lyckobilder:

           

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se