moneysteps

Senaste inläggen

Av V L - 9 februari 2014 18:15

Nu är ett steg närmare en valpkull taget. Har parat Zeke och Koruna i helgen, så om det vill sig så blir det valpar i april. Fortsättning följer om några veckor/månader .....


I övrigt är det i stort sett som vanligt, allt utom att matte är lite skadad. För ett par veckor sedan lyckades jag med konststycket att vid en skidtur sätta mig på baken och mest troligt göra illa något revben. Hur det nu är möjligt... Har massor ont, men det går väl över någon gång. Till råga på allt så hände något med ryggen också, så jag har besökt kotknackaren en gång och han gjorde underverk. Ska dit imorron också. Tur att det finns sådan hjälp att få när det behövs. Så jag ska inte klaga, det finns hopp.


Snöar har det också gjort senaste dagarna, så nu börjar det likna vinter här också. Enstaka kallgrader, så det är riktigt härligt ute, synd då att man inte är så duglig just nu. Men under dessa OS-tider finns det mycket att sysselsätta sig med - att se på TV. Två silver hittills, så kul!ANNONS
Av V L - 28 januari 2014 10:06

Med flera tikar i huset så innebär det löp titt som tätt. Cent har just avslutat sitt löp och nu har Koruna börjat.

Om allt går som planerat så ska det bli valpar i mitten av april - perfekt årstid.

ANNONS
Av V L - 24 januari 2014 17:12

Inget whippetväder idag, så hundarna fick stanna hemma även denna dag. Har blivit ganska många sådana dagar de senaste veckorna. Kallt och blåsigt. Själv kan man klä på sig från topp till tå så det är endast när det är riktigt kallt man får hoppa över motionsrundan.

Runt byn är en perfekt runda, 7 km med ganska många backar. Sparken och solen fick bli mitt sällskap idag. Kryssar man mellan gruskornen och asfaltfläckarna så funkar det ganska bra. Härligt att solen stiger för varje dag nu.

                 Av V L - 20 januari 2014 10:40

Fram till mitten av januari har det varit en lite ovanlig vinter, inte så kallt men blåsigt och framför allt snorhalt de flesta dagar. Har lyckats hålla mig på benen de flesta dagar, har bara ramlat en gång. Hade varit och handlat och klantade till det när jag skulle bära in varorna, föll handlöst bakåt med en kasse i vardera handen, kanske tur det. Ryggen fick ta emot smällen och det gjorde inte gott. Men det gick över ganska snabbt, kändes mest i nacken några dagar efteråt. Gissar att jag refexmässigt höll upp kassarna och det blev någon typ av sträckning. Impad att äggen höll förr denna behandling.


Nu har vi endast ett litet snötäcke på någon enstaka centimeter, även detta ovanligt denna tid på året. Inte alls bra nu när kylan slagit till ordentligt, runt -30 de senaste dagarna. Just nu är det inte halkigt, men då är det inget väder för uteliv pga kylan. Trist för hundarna, inga promenader eller andra aktiviteter. Men de tar det med ro, än så länge.

Inne är det varmt och skönt, kaminen är guld värd.


Väntar på Korunas löp, parning med supersnabba Invincible väntar. Intressant ... http://thewhippetarchives.net/testmating.php?dam=62346&sire=82626


Solen har börjat titta upp högre o högre, det går ganska snabbt mot ljusare tider!

 

Av V L - 23 december 2013 21:31

 

Av V L - 29 november 2013 22:08

Ja, så har det sett ut senaste tiden. Mitt och andras förträffliga sparkföre blåste formligen bort för ett par veckor sedan, det sandades både här och där. För ett par dagar sedan började det regna och blixthalkan slog till. Bilarna tog sig knappt fram och efter det så sandades det ännu mer. Så nu är det apostlahästarna som gäller med tillägg av broddar. Trots att det är sandat så finns det tråkiga isfläckar, inte värt att dratta på ändan känns det som. Det får duga, men nu längtar vi efter mjuk snö så hundarna kan få springa fritt.


Tänk att det redan är 1:a advent, julen är inte långt borta, nyår likaså. Var tog 2013 vägen?

Önskar alla som tittar in här på bloggen en skön helg!


Av V L - 16 november 2013 16:36

Det bästa fortskaffningsmedlet vintertid är den gamla hederliga sparken (där det inte är sandat). Blir också lite mer fart för hundarna jämfört med promenader. Men för en själv är det nog åt andra hållet, lite lättare att sparka än att promenera. Längre tid ute i friska luften blir nog vinsten för mig själv. Så jag och vovvarna sparkar vidare...idag var det grånospojkarnas tur.

       

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se