moneysteps

Direktlänk till inlägg 12 april 2018

När blir det sommar i Kullen?

Av V L - Torsdag 12 april 08:59

Ja, det kan man undra när man ser all massa snö som finns på gården. Vi har bott här i 40 år och under denna tid har det inte varit i närheten av dessa mängder. Stora högar överallt!

Nu har i alla fall den gamla ladugården, byggd på 40-talet, fått ett lättare liv när den tunga snön rasat ner. När vi flyttade hit var det spåntak, men var i behov av nytt tak så vi lade på plåttak. Ekonomin var väl inte den bästa, så först fick själva ladugårdsdelen nytt tak och ett antal år efter det fick ladudelen nytt tak också. Men en sådan här snörik vinter kan man konstatera att det byggdes stadiga byggnader förr i tiden.

Det är mycke sorgligt som hänt i vinter då flera ladugårdar med många djur i som haft takras. Många djur som fått lida och dött pga för svaga byggnader. Trist!

 

Vårvinter - finns det någon skönare årstid, nej inte med detta väder, ett högtryck som varat i flera dagar med strålande sol. Blir att koka kaffe ute varje dag och många timmar i solen. Tänk att kaffe som kokats på öppen eld är godast. Nostalgiska minnen kommer ofta, när man som barn följde far/mor på fisketur, bärplockning och dyl, då var kafferasten vid elden det allra bästa.

Ha det gott i vårsolen! /Linnea

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av V L - Söndag 11 mars 22:11

En helt fantastiskt dag med sol och endast några minusgrader. Lite blåst men det kan man stå ut med när äntligen solen tittar fram efter många grå dagar med snöfall. Dong fick följa med matte på sparktur och de andra fyra fick följa husse och springa...

Av V L - Måndag 5 mars 14:25


För ett år sedan satt vi ute i solen och grillade vid vår grillplats. I år känns det inte aktuellt, vem orkar skotta fram den, inte vi i alla fall. Det är massor av snö, undrar hur det kommer att se ut när all denna vita massa ska tina bort. Borde in...

Av V L - Tisdag 20 feb 09:44


Har i många år prenumererat på bingolotto till förmån för klubben, men vinsterna har varit sparsamma, någon ny lott eller 100 kr har det blivit då och då.  De kommer månadsvis i ett brev och tanken är att när söndagarna kommer kolla på TV och spela...

Av V L - Torsdag 8 feb 10:18

... men detta var väl inte min tanke när jag satte ut fågelmaten.     Ha en bra dag alla! ...

Av V L - Tisdag 6 feb 21:44

Nu har det varit mellan -20 -30 grader i flera dagar. För varje dag som går med den kylan så känns det kallt inne också. Väggar och sånt blir så utkylt och våra fönster är inte så nymodiga. Kaminen i köket är vi enormt glada åt, den värmer så skönt p...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se