moneysteps

Direktlänk till inlägg 5 november 2016

Svårt att sluta med engagemang i sällskapet

Av Linnea - 5 november 2016 18:28

Hundkapp har varit familjens största intresse sedan slutet av 1970-talet. Tävlat i nära 40 år och vunnit alla stora tävlingar flera gånger. Några valpkullar har också sett dagens ljus hemma hos oss, med många stora vinster för vår uppfödning. Men nu har intresset för tävlandet avtagit betydligt de senaste året. En del för att man själv börjar känna att orken är inte som förr, men mest för att situationen för whippet på rundbana har blivit som den blivit. Misstanke om fusk med avel bidrar till osämja mellan tävlande samt ovilja att tävla mot vissa hundar. Helt enkelt ohållbart för en så liten sport som hundkapp är. Utredningar/motstånd mot fusk pågår i flera länder. Även om det i framtiden visar sig att fuskavel förekommit så är mycket förstört för lång tid framåt.

Men trots allt så finns hjärtat kvar i sällskapet/sporten. Nu är det motionstider och då har jag plitat ihop fyra motioner hittills. Det kanske blir någon fler innan året är slut. För sällskapets del så behövs det alltid pengar till att driva en hundkappbana samt prispengar mm till tävlingar. För att samla ihop lite pengar till det har mitt Tradera varit ett av mina tidsfördriv. Det är så himla kul. Har alltid gillat att göra paket, fixa brev o dyl. Nu får jag minsann syssla med det.

Så det är svårt att sluta engagera sig i sällskapet. Ideellt arbete är så roligt.  

 
ANNONS
 
sky custom - cheap custom writing

sky custom - cheap custom writing

Torsdag 8 juni 10:29

The volunteering is really an important aspect here. This is a kind of way to help those who need it. Your actions will not go unnoticed.

http://skycustomwriting.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linnea - 2 november 2016 22:18


En skön promenad en bit efter Solanderleden med mattes vän Dong. Fint med vinterns första snö, pyttelite men gör mycket för att lysa upp denna mörka tid. En rolig sysselsättning när man är ute och promenerar är att se efter spår av olika vilda djur. ...

Av Linnea - 1 november 2016 23:47


Gick igenom några bilder från i sommar. Hittade tre bildar från ett träningslopp med Leone, Koruna, Litas och Sid. Först klantade husse till det så kopplet och selen hamnade i boxen, men det gjorde ingen skada, Leone blev inte hindrad av det även om ...

Av Linnea - 31 oktober 2016 22:46


Nu när det börjar närma sig vinter - snö och kyla - funderar jag på hur mina intressanta vänner från sommaren har det. Fick se, höra och komma nära en kull tornfalksungar. Fantastiskt! Fåglar är så otroligt fina. Tornfalken lever mest på smågnagare t...

Av Linnea - 30 oktober 2016 23:28


En "ledig" dag idag (som pensionär är man alltid ledig) utan planerade göromål, inte ens en hundpromenad har det blivit.  Göran var ute med de yngre hundarna i skogen och tanterna fick vila idag. Tänkte ta en promenad på gåbandet ikväll, men det blev...

Av Linnea - 28 oktober 2016 21:41


Man lyssnar ju på expertisen som säger att äta mycket frukt och grönt samt motion förlänger livet. Är inte helt säker på det där med frukt och grönt. Mina föräldrar och övriga förfäder var inga stora konsumenter av frukt och grönt men många levde l...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se