moneysteps

Direktlänk till inlägg 27 oktober 2016

Nu är vi redo för vintern - tror jag

Av V L - 27 oktober 2016 22:08

Lite regnigt senaste dagarna, men det är ju bättre än snö. Tyvärr så "hotar" väderprofeterna att det blir snö i början av november, men å andra sidan så är det ju en vintermånad. Och en vinter utan snö, vad vore det.

Vår bästa bil  , Corollan, har fått vinterdäcken på denna vecka. Skönt att det är klart innan snön kommer. Sommarsakerna är bortplockade och det mesta av lövet krattat. En ny kamin är installerad (den förra var ganska dålig inuti efter många års eldande) så nu har vi värme så det räcker.

Fågelbordet och fågelmatarna är på plats. Det går åt mycket solrosfrö, talgbollar, nötter mm under en vinter. Så underbart fina fåglarna är, skulle nog ha provat bli ornitolog om man vore yngre.    

Talgoxe, talltita, blåmes, svartmes, skata, nötskrika, större hackspett är och hälsar på varje dag. Plus några andra som jag inte är helt säker på vad de heter. Saknar domherrarna, men de kommer senare.

Välkommen vinter!      

   

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av V L - Torsdag 12 april 08:59


Ja, det kan man undra när man ser all massa snö som finns på gården. Vi har bott här i 40 år och under denna tid har det inte varit i närheten av dessa mängder. Stora högar överallt! Nu har i alla fall den gamla ladugården, byggd på 40-talet, fått ...

Av V L - Söndag 11 mars 22:11

En helt fantastiskt dag med sol och endast några minusgrader. Lite blåst men det kan man stå ut med när äntligen solen tittar fram efter många grå dagar med snöfall. Dong fick följa med matte på sparktur och de andra fyra fick följa husse och springa...

Av V L - Måndag 5 mars 14:25


För ett år sedan satt vi ute i solen och grillade vid vår grillplats. I år känns det inte aktuellt, vem orkar skotta fram den, inte vi i alla fall. Det är massor av snö, undrar hur det kommer att se ut när all denna vita massa ska tina bort. Borde in...

Av V L - Tisdag 20 feb 09:44


Har i många år prenumererat på bingolotto till förmån för klubben, men vinsterna har varit sparsamma, någon ny lott eller 100 kr har det blivit då och då.  De kommer månadsvis i ett brev och tanken är att när söndagarna kommer kolla på TV och spela...

Av V L - Torsdag 8 feb 10:18

... men detta var väl inte min tanke när jag satte ut fågelmaten.     Ha en bra dag alla! ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se