moneysteps

Direktlänk till inlägg 6 oktober 2016

Nu är det höst igen ...

Av V L - 6 oktober 2016 12:20

Måste medge att bloggandet har fått stå åt sidan denna sommar, varför vet jag inte riktigt, kanske beroende på slöhet. Det har hänt en hel del roligt som jag så gärna hade skrivit om, men får väl försöka sammanfatta det i efterhand. Har ofta åkt upp till stugan vid Laisälven i sommar, mitt smultronställe. Där finns lugn och ro, närhet till naturen, närhet till barnbarnen, släkt och vänner, minnen från tider som flytt mm mm. Har nyss kommit hem från en vecka där, hoppas jag hinner med en resa till innan snön kommer. Då blir det lite besvärligare att vara där, det är ju lite primitivt.


Hundkappande har det varit sparsamt med denna sommar vad gäller tävlandet. Hemmatävlingen och ett par lopp i Skellefteå är allt. Har liksom fått nog av hundkapp, det har i nära 40 år varit det huvudsakliga intresset i denna familj, men saknar det inte. Det har blivit så mycket tjafs och tråkigheter med misstänkt blandavel. Och tror tyvärr inte att det stannar vid misstanke, vissa whippar ser inte ut som whippet och springer inte som en whippet. När whippet börjar springa på greyhoundtider då är det nåt galet. De kallas superwhippet, den nya typen. Känns otroligt bra att vi fick tävla på "den gamla goda tiden" när våra whippar fick tävla mot andra whippar.


Men även om tävlandet avtagit så har jobbet på banan sett ut på samma sätt som förut. Nästan varje helg och många andra dagar har vi varit på Kanis. Det finns alltid något som ska fixas, gräset ska klippas och träningar genomföras. Men det har varit kul som alltid, att tillsammans med andra i klubben försöka få allt att fungera, både för "gamla" och nya medlemmar/besökare.


De sista Moneyestepparna (födda 2014) har varit störtbra på banorna i sommar, många fina resultat. Ska göra en sammanställning när tävlingarna är slut för i år.


En bild av stugan som fått ny grön färg i sommar. Det röda blir nytt nästa sommar. Det är målat med Demidekk för 40 år sedan och ser otroligt bra ut ännu. Måste vara den bästa färg som finns, men dyr. Renen som gick förbi när jag var ute och stökade har jag inte sett förut och den verkade vara gammal och döv som inte upptäckt mig. Hoppas han klarar vintern.

   
 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av V L - Måndag 7 jan 18:16

Då har man fått uppleva ännu ett nytt år, bara tacka och ta emot. Känns som en stor gåva numera att få se fram emot nya utmaningar och möjligheter, även om de minskar i takt med att åren går...   Inga större nyårslöften för min del, men ska tänka...

Av V L - 12 april 2018 08:59


Ja, det kan man undra när man ser all massa snö som finns på gården. Vi har bott här i 40 år och under denna tid har det inte varit i närheten av dessa mängder. Stora högar överallt! Nu har i alla fall den gamla ladugården, byggd på 40-talet, fått ...

Av V L - 11 mars 2018 22:11

En helt fantastiskt dag med sol och endast några minusgrader. Lite blåst men det kan man stå ut med när äntligen solen tittar fram efter många grå dagar med snöfall. Dong fick följa med matte på sparktur och de andra fyra fick följa husse och springa...

Av V L - 5 mars 2018 14:25


För ett år sedan satt vi ute i solen och grillade vid vår grillplats. I år känns det inte aktuellt, vem orkar skotta fram den, inte vi i alla fall. Det är massor av snö, undrar hur det kommer att se ut när all denna vita massa ska tina bort. Borde in...

Av V L - 20 februari 2018 09:44


Har i många år prenumererat på bingolotto till förmån för klubben, men vinsterna har varit sparsamma, någon ny lott eller 100 kr har det blivit då och då.  De kommer månadsvis i ett brev och tanken är att när söndagarna kommer kolla på TV och spela...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se