moneysteps

Direktlänk till inlägg 17 maj 2016

Dags för ny frysbox

Av V L - 17 maj 2016 19:51

Vi köpte en stor frysbox när vi flyttade hit i slutet av 70-talet. Den har varit i tjänst alla dagar och går fortfarande. Men på den tiden var vi fler i familjen och hade mycket mer i frysen än nu när vi bara är två. Så senaste åren har den inte varit mer än halvfull, så kände att det var dags att köpa en mindre och mest troligt mer ekonomisk. Köpte på nätet, smidigt, levererad till huset idag. Nog är det enkelt det mesta nu för tiden, tack vare internet.


Hundkappen har också blivit enklare på många sätt. Bl a anmälan till tävlingar. Ett tag skulle man fylla i en blankett och skicka med snigelpost till förbundets kansli, sedan ringa och kolla om den kommit fram. Numera knappar man in div uppgifter på webben och vips är hunden anmäld till tävling. Men det har också försämrats, ifjol under hösten infördes något som heter dold anmälan. Skulle vara på prov under några månader och sedan utvärderas. Någon utvärdering har inte genomförts men den dolda anmälan finns fortfarande kvar. Ännu en sak som gör att hundkappen blivit mindre intressant. När man såg anmälningarna kunde man planera sitt tävlande på ett helt annat sätt, t ex anmäla någon hund extra för att det skulle bli lopp för andra, välja passande distans mm. Och även om man inte skulle tävla själv så var det kul att titta på anmälningarna till alla tävlingar. Nej, inte är det nåt positivt med hemligheter.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av V L - Torsdag 12 april 08:59


Ja, det kan man undra när man ser all massa snö som finns på gården. Vi har bott här i 40 år och under denna tid har det inte varit i närheten av dessa mängder. Stora högar överallt! Nu har i alla fall den gamla ladugården, byggd på 40-talet, fått ...

Av V L - Söndag 11 mars 22:11

En helt fantastiskt dag med sol och endast några minusgrader. Lite blåst men det kan man stå ut med när äntligen solen tittar fram efter många grå dagar med snöfall. Dong fick följa med matte på sparktur och de andra fyra fick följa husse och springa...

Av V L - Måndag 5 mars 14:25


För ett år sedan satt vi ute i solen och grillade vid vår grillplats. I år känns det inte aktuellt, vem orkar skotta fram den, inte vi i alla fall. Det är massor av snö, undrar hur det kommer att se ut när all denna vita massa ska tina bort. Borde in...

Av V L - Tisdag 20 feb 09:44


Har i många år prenumererat på bingolotto till förmån för klubben, men vinsterna har varit sparsamma, någon ny lott eller 100 kr har det blivit då och då.  De kommer månadsvis i ett brev och tanken är att när söndagarna kommer kolla på TV och spela...

Av V L - Torsdag 8 feb 10:18

... men detta var väl inte min tanke när jag satte ut fågelmaten.     Ha en bra dag alla! ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se