moneysteps

Direktlänk till inlägg 16 maj 2016

Tre löptikar samtidigt

Av V L - 16 maj 2016 22:24

Vilken lycka, tre tikar löper - samtidigt. Kan inte bli bättre. Då behöver inte tävlingssäsongen bli avbruten framöver pga löp. Men å andra sidan så blir det inte så mycket tävlingssäsong för oss numera. Koruna, Pataca, Birr o Dong blir 8 år i höst, så de har snart gjort sitt på banan. Något supersprintlopp kan det kanske bli, men just nu känns det inte så aktuellt. Ungdomen Leone vet man inte vad hon hittar på, springer hon eller tvekar hon? Vi får väl se. Träna ska de i alla fall få göra, de bryr sig nog inte om det är tävling eller träning, tycker det är lika kul vilket som.

Dessutom finns inte samma längtan efter att tävla just nu, det är inte kul helt enkelt. Tjusningen med sporten är som bortblåst pga misstänkt fusk med avel. Kan kanske kallas bloddopning?

En annan sak som gör att det inte är så inspirerande att tävla är att äldre hundar är mindre värd som tävlingshundar. Supersprint är ju en rolig distans för de äldre men hundar som tävlar supersprint nedvärderas på många sätt. Distansen får inte räknas som merit till årets veteran eller annan utmärkelse och i de flesta inbjudan får de lite eller inga prispengar, skittrist. Så varför åka massor med mil för att ställa upp på sådant. Lika kul och billigare att vara hemma och träna på Kanis.


Bussen besiktad utan anmärkning idag, så det är bara att åka dit man vill. Det är ju ett plus att ha ett fordon som kan ta med alla sju hundar. Flocken har minskat med en för ett par veckor sedan. Sekiner fick somna in då hon mest troligt hade livmoderinflammation. Hon blev 12½ år. Så tråkigt men oundvikligt att livet tar slut för alla, förr eller senare.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av V L - Måndag 7 jan 18:16

Då har man fått uppleva ännu ett nytt år, bara tacka och ta emot. Känns som en stor gåva numera att få se fram emot nya utmaningar och möjligheter, även om de minskar i takt med att åren går...   Inga större nyårslöften för min del, men ska tänka...

Av V L - 12 april 2018 08:59


Ja, det kan man undra när man ser all massa snö som finns på gården. Vi har bott här i 40 år och under denna tid har det inte varit i närheten av dessa mängder. Stora högar överallt! Nu har i alla fall den gamla ladugården, byggd på 40-talet, fått ...

Av V L - 11 mars 2018 22:11

En helt fantastiskt dag med sol och endast några minusgrader. Lite blåst men det kan man stå ut med när äntligen solen tittar fram efter många grå dagar med snöfall. Dong fick följa med matte på sparktur och de andra fyra fick följa husse och springa...

Av V L - 5 mars 2018 14:25


För ett år sedan satt vi ute i solen och grillade vid vår grillplats. I år känns det inte aktuellt, vem orkar skotta fram den, inte vi i alla fall. Det är massor av snö, undrar hur det kommer att se ut när all denna vita massa ska tina bort. Borde in...

Av V L - 20 februari 2018 09:44


Har i många år prenumererat på bingolotto till förmån för klubben, men vinsterna har varit sparsamma, någon ny lott eller 100 kr har det blivit då och då.  De kommer månadsvis i ett brev och tanken är att när söndagarna kommer kolla på TV och spela...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se