moneysteps

Direktlänk till inlägg 6 juni 2015

Tävlingsdebut 2015

Av V L - 6 juni 2015 22:45

Idag har vi tävlat för första gången i år - i ett regnigt Skellefteå. Det regnade då vi kom dit och det regnade hela tävlingen och det fortsatte att regna när vi åkte hem. Inge kul väder, men våra hundar verkade inte bry sig om det, de jobbade på bra och alla tre vi hade till start kom på pallplats.

Birr och Pataca startade på kortdistans i ett klass 4-5 lopp med fyra ungdomar att försöka slå. Gick riktigt bra, endast en av ungdomarna var före över mållinjen.

Resultat:

1) S Martini, 20.17 (SkeHK)

2) Pataca, 20.31 (NHK)

3) Birr, 20.41 (NHK)

4) Dream Vacation, 20.47 (SkeHK)

5) Crimdon Owain, 20.73 (SkeHK)

6) Norma Jean, ej tid (NHK) - blev massor hindrad på startrakan av Owain, norma bur 5 och Owain bur 1

https://www.youtube.com/watch?v=memY4-5epqc


Dong anmälde vi till supersprint, en distans som hundar fyllda 6 år får springa. I Skellefteå är det superkort supersprint, endast 60 m. Dong är ju inte den mest startsnabba, brukar ta ett tag innan han får upp farten. Men idag startade han ovanligt snabbt och var därmed först över mållinjen. Så det blev en vinnarrosett.

Resultat:

1) Dong, 4.74 (NHK)

2) Litas, 4.80 (NHK)

3) Tiramisu, 4.82 (SkeHK)

https://www.youtube.com/watch?v=V0gxk6mWmoM


Ett lopp för de högst klassade whipparna kördes också, där var det tre hundar till start. Supersnabba Invincible vann överlägset.

Resultat:

1) Invincible, 19.16 (NHK)

2) Met Attila, 19.64 (NHK)

3) Sia Walnut, 19.66 (SkeHK)

https://www.youtube.com/watch?v=nBCOEXRxAjk


Nästa tävling blir förmodligen Midlanda nästa helg. Husse planerar att åka till Järbo för att tävla och fira midsommar där och på nervägen tävla någon på Midlanda. Matte stannar hemma med gammtanterna och passar på att måla och tapetsera lite. Men först ska jag åka till den lilla stugan vid Laisälven några dagar.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av V L - Måndag 7 jan 18:16

Då har man fått uppleva ännu ett nytt år, bara tacka och ta emot. Känns som en stor gåva numera att få se fram emot nya utmaningar och möjligheter, även om de minskar i takt med att åren går...   Inga större nyårslöften för min del, men ska tänka...

Av V L - 12 april 2018 08:59


Ja, det kan man undra när man ser all massa snö som finns på gården. Vi har bott här i 40 år och under denna tid har det inte varit i närheten av dessa mängder. Stora högar överallt! Nu har i alla fall den gamla ladugården, byggd på 40-talet, fått ...

Av V L - 11 mars 2018 22:11

En helt fantastiskt dag med sol och endast några minusgrader. Lite blåst men det kan man stå ut med när äntligen solen tittar fram efter många grå dagar med snöfall. Dong fick följa med matte på sparktur och de andra fyra fick följa husse och springa...

Av V L - 5 mars 2018 14:25


För ett år sedan satt vi ute i solen och grillade vid vår grillplats. I år känns det inte aktuellt, vem orkar skotta fram den, inte vi i alla fall. Det är massor av snö, undrar hur det kommer att se ut när all denna vita massa ska tina bort. Borde in...

Av V L - 20 februari 2018 09:44


Har i många år prenumererat på bingolotto till förmån för klubben, men vinsterna har varit sparsamma, någon ny lott eller 100 kr har det blivit då och då.  De kommer månadsvis i ett brev och tanken är att när söndagarna kommer kolla på TV och spela...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se