moneysteps

Direktlänk till inlägg 20 september 2013

Mitt tips Järbo 21/9

Av V L - 20 september 2013 16:39

Idag är det inget väder som lockar till uteliv, varken för mig eller hundarna, så det blir en skön göra-vad-man-vill-dag. I och för sig så är nästan alla dagar så numera. Måste bara tala om att det är häftigt att vara pensionär, inga (eller få) tider att passa, super!

Har tittat i tävlingsprogrammet för morgondagens tävling i Järbo. Har tippat vinnare i loppen, kul att se hur många rätt det blir.

Lopp 1 - whippet 286 m

Här ska Zeke (Invincible) vinna, finns få hundar som får upp farten så fort som han och han har gjort toppresultat de senaste starterna, bl a ett riktigt bra banrekord på Midlanda senaste starten. Men håller självklart tummarna för Koruna.

Lopp 2 - greyhound 484 m

Här tippar jag Ulvasteg som vinnare.

Lopp 3 - greyhound 286m m

Mr Benchmark, absolut säkert.

Lopp 4 - whippet 286 m

Nu blev det svårt, Loranga Lii vet man inte så mycket om, fick ingen tid i licensloppet. Men håller en slant på Solo (Met Attila), prickar han starten så borde han fixa detta. Har börjat ta kurvorna bättre o bättre, ett moment som var rent bedrövligt för honom i början av säsongen. Men tummarna håller jag för min egen Dong och självklart för Pataca också.

Lopp 5 - greyhound 286 m

Bara fyra hundar i loppet men inte lättare att tippa för det. Gissar att Karon vinner.

Lopp 6 - whippet 286 m, veteraner

Inte omöjligt att grannfolket vinner även detta lopp, Izor (CD-Enrico) har en ganska stor chans, men mitt tips är att Viggen vinner.

Lopp 7 - whippet 286 m, Juvenile Classic final

Tipppar att Xanté vinner.

Lopp 8 - whippet 484 m

Moon Quake Shake på medel, det är inte ofta, första gången i år. Detta blir nog hans första vinst på medel, har endast tävlat medel på Åkers tidigare utan vinst, men nu är det 66 meter kortare och motståndet är inte det bästa. Hjälper nog inte ens att hålla tummarna för Birr, men jag gör det i alla fall.

Lopp 9 - greyhound 484 m

Tippar att Call Me Willy vinner, men lika svårt i detta 4-hundarslopp.

Lopp 10 - whippet 484 m

Svårt att tippa annan vinnare än Ariodante, borde vinna lätt även om han startar från box 6. Men kan också vara hans systrar Anna-Bolena eller Adelia som står överst på pallen.


Kul att det blev en bra tävling i alla fall, det är inte det lättaste att anordna tävlingar i mindre sällskap, behövs många funktionärer och samtidigt ska det tävlas också. Enda trösten är väl att de flesta föreningar har samma problem, inte bara hundkappen, tror att det ideella arbetet håller på att avta bland folk.



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av V L - 7 januari 2019 18:16

Då har man fått uppleva ännu ett nytt år, bara tacka och ta emot. Känns som en stor gåva numera att få se fram emot nya utmaningar och möjligheter, även om de minskar i takt med att åren går...   Inga större nyårslöften för min del, men ska tänka...

Av V L - 12 april 2018 08:59


Ja, det kan man undra när man ser all massa snö som finns på gården. Vi har bott här i 40 år och under denna tid har det inte varit i närheten av dessa mängder. Stora högar överallt! Nu har i alla fall den gamla ladugården, byggd på 40-talet, fått ...

Av V L - 11 mars 2018 22:11

En helt fantastiskt dag med sol och endast några minusgrader. Lite blåst men det kan man stå ut med när äntligen solen tittar fram efter många grå dagar med snöfall. Dong fick följa med matte på sparktur och de andra fyra fick följa husse och springa...

Av V L - 5 mars 2018 14:25


För ett år sedan satt vi ute i solen och grillade vid vår grillplats. I år känns det inte aktuellt, vem orkar skotta fram den, inte vi i alla fall. Det är massor av snö, undrar hur det kommer att se ut när all denna vita massa ska tina bort. Borde in...

Av V L - 20 februari 2018 09:44


Har i många år prenumererat på bingolotto till förmån för klubben, men vinsterna har varit sparsamma, någon ny lott eller 100 kr har det blivit då och då.  De kommer månadsvis i ett brev och tanken är att när söndagarna kommer kolla på TV och spela...

Ovido - Quiz & Flashcards