moneysteps

Direktlänk till inlägg 30 maj 2013

Två mulliga löptikar på grönbete

Av V L - 30 maj 2013 20:21

Våra två löptikar fick följa på en skogspromenad i värmen och myggen idag. Lite mulliga har de blivit under löpet, så nu blir det hårdträning framöver, måste vara på topp 13-14 juli när vi har vår tävling på Kanis. Hur det ska gå till att bli på topp ca två månader efter löpet, då bör de vara nere i botten. Men supersprint ska de nog orka detsamma hur mycket eller lite på topp de är.

Ursch o fy, nu har myggen kommit, inte alls kul.


Tanken var att Göran skulle åka till Midlanda och tävla till helgen, men tyvärr var det för få hundar anmälda så den tävlingen blev inställd. Lite snopet kändes det. Trenden verkar hålla i sig, få hundar anmälda och inställda tävlingar...

Det är nog första gången som endast tre tävlingsdagar har genomförts under maj i landet. Känns som hundkappen håller på att ta timeout, men för hur länge återstår att se.

Nästa helg är det tävling i Västerås, lång väg, men kanske Göran åker ner... Beror på antalet anmälda hundar, vilka lopp som det ev blir för våra. Att åka dit för enbart graderade lopp känns inte så kul. Då är det lika bra att träna hemma på Kanisbanan. För egen del är det lika kul att vara på träning som att tävla. Att tävla är så stressigt, betydligt lugnare att träna, och för hundarna är det lika kul.


Min sista arbetsdag imorron, sedan är det lång, lång semester. Känns både vemodigt, skönt, underligt och trist på samma gång. Men det blir nog en vana att vara pensionär också.

       

 
 
Ingen bild

Anders

2 juni 2013 12:41

Hej Linnea!

Hur mycket mygg brukar ni ha i Blåsmark jämfört med övriga Norrland? Här hos oss är knotten värst, och de har precis påbörjat sin framåtmarsch.

Ha det så bra som pensionär nu, Linnea. Men jag skulle kunna tänka mig att det är mycket olika känslor som dyker upp : )

Hälsa resten från oss i Kroken!

 
Ingen bild

Linnea

4 juni 2013 17:50

Det är lite olika år från år hur mycket mygg vi har, ibland är det alldeles för mycket och ibland nästan inga, så var det ifjol, kanske det kommer surt efter i sommar.
Här kommer knotten, eller "knorten" som jag säger, längre fram. De är lite lättare att leva med eftersom de inte anfaller inomhus. Sedan kommer "svidarn", den elaka lilla flugan som knappt syns men känns desto mer.
Var ute på tre skogspromenader med olika hundgäng idag och det var knappt några mygg idag, kanske för att det är rätt så kyligt.

Det blir nog ett bra liv som pensionär också, jag har lätt för att leva i nuet detsamma hur det ter sig. "Lönen" blir ju sämre men pengar är ju inte allt och man behöver inte så mycket numera, så det ska nog lösa sig också.
Hälsa till Lisa och klappa vovvarna!
/Linnea

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av V L - 7 januari 2019 18:16

Då har man fått uppleva ännu ett nytt år, bara tacka och ta emot. Känns som en stor gåva numera att få se fram emot nya utmaningar och möjligheter, även om de minskar i takt med att åren går...   Inga större nyårslöften för min del, men ska tänka...

Av V L - 12 april 2018 08:59


Ja, det kan man undra när man ser all massa snö som finns på gården. Vi har bott här i 40 år och under denna tid har det inte varit i närheten av dessa mängder. Stora högar överallt! Nu har i alla fall den gamla ladugården, byggd på 40-talet, fått ...

Av V L - 11 mars 2018 22:11

En helt fantastiskt dag med sol och endast några minusgrader. Lite blåst men det kan man stå ut med när äntligen solen tittar fram efter många grå dagar med snöfall. Dong fick följa med matte på sparktur och de andra fyra fick följa husse och springa...

Av V L - 5 mars 2018 14:25


För ett år sedan satt vi ute i solen och grillade vid vår grillplats. I år känns det inte aktuellt, vem orkar skotta fram den, inte vi i alla fall. Det är massor av snö, undrar hur det kommer att se ut när all denna vita massa ska tina bort. Borde in...

Av V L - 20 februari 2018 09:44


Har i många år prenumererat på bingolotto till förmån för klubben, men vinsterna har varit sparsamma, någon ny lott eller 100 kr har det blivit då och då.  De kommer månadsvis i ett brev och tanken är att när söndagarna kommer kolla på TV och spela...

Skapa flashcards